- Om kärleken till ett fotbollslag


I den här blåfärgade dokumentären om Malmö FF presenteras de äkta Blådårarna, de som gör allt för sitt lag oavsett om det går bra eller inte. Supportrar som inte drar sig föra att köra 250 mil i bil till Kroatien för att se en cupmatch, eller som i tur och skur ständigt finns på ståplats och hejar.

Den andra sidan presenteras också; spelarna - både gamla och unga - och deras drömmar eller svunna visioner. På plan finns också makten, styrelsen, de som har pengarna och styr, men som ska passa sig för att komma i onåd hos Blådårarna.
Blådårar är en film för vem som helst som någonsin hejat på ett lag, vare sig det varit Malmö FF eller något annat.

Blådårar är en film för alla som någon gång hejat på ett fotbollslag. Det är en passionerad dokumentär om livet runt Malmö FF, laget med de himmelsblå dräkterna, som idag är Sveriges mest framgångrika lag.
När kameran zomar in på suporten på läktaren, och fångar hans medryckande känslor under Malmö FF matchen, blir han en reflekterande bild ,av hur alla fotbolls fans i Sverige och Europa känner.

Filmen har hyllats av den svenska pressen , speciellt för dess svarta humor.

”Vacker,poetisk,förtrollande” – Aftonbladet

”En stänkare i krysset från södra Sverige” - Skånska Dagbladet

”Det är en film som handlar mera om människor än fotboll, den är full av ödmjukhet och humor,så att t.o.m folk som inte har något intresse för sport kommer att älska den" - Metro

Letar du efter pressmaterial?

Bilder, synopsis m.m
ProduktionsdetaljerVisningar

True Blue 1 - Haninge Kulturhus

Haninge, Sweden

2014.05.06